Genombrott i släktforskningen?

Igårkväll/inatt höll jag på att få ett genombrott i släktforskningen. Trodde jag. Dels försöker jag klura ut om min farfars fars styvfar faktiskt var hans biologiska pappa. Dels så försöker jag klura ut var denna eventuella pappan har tagit vägen efter att han rymt sin väg. 

Min farfars far John Vilhelm föddes 1881, hans mamma var då ogift och piga på en gård. Hon gifter sig med en man vid namn Carl Alfred 1885 i augusti efter att lysningen var i Juli samma år. I mars 1886 föds en pojke in i familjen, (7 månader efter att de gift sig). 1886 rymmer även Carl Alfred sin väg. Församlingen såg aldrig till honom igen – vad jag har förstått det som. 1894 står det i en församlingsbok att ”han vistats borta i 8 år”, det är enda ledtråden jag har just nu och det är så otroligt frustrerande. 

Jag har för mig att jag hittat någonstans för några år sedan att han befann sig i Stockholm kring tiden då hans (eventuella) son Johan Vilhelm dör 1957… Men har aldrig hittat åt detta igen och kan mycket väl vara önsketänkande från min sida. 

Inlägg 20 i #Blogg100 – utmaningen.
Dag (12) 18 av 100.

Om Annica

25 årig tjej som bor med make och tre döttrar (april-13, april-14 och januari-16).
Det här inlägget postades i Släktforskning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *