Bilder från förskolan 

Jag älskar att gå in i V-klass (en app som förskolorna och skolorna här i stan använder sig av). Numera lägger de även ut pedagogisk dokumentation såsom bilder på aktiviteter som de gjort under dagen. Ta den här bilden bara… 


Inget ansikte syns. Skulle någon som inte känner mitt barn se denna bilden skulle de aldrig kunna peka ut henne. Men, jag som känner mina barn utan och innan vet att detta är Mary. De var i skogen i torsdags. Hon har fått börja gå ut med de ”stora” barnen, de som ska få flytta upp till storbarnsavdelningarna snart. Och hon är överlycklig! 

Men bilden visar mer än min dotter. Det visar en aktivitet som är bra för hälsan. Hon är lycklig över att få vara med de äldre barnen. Hon är aktiv och delaktig. Det gör mig lugn. Hon har det bra. För skulle hon inte trivas så skulle det verkligen synas, och märkas. 

(Och japp, den overallen sjunger på sista versen på henne. Tur att snön är borta härnere. Nästa vinter får nog Ebba ha den tror jag det blir. Även hon börjar växa ur sin. Likadant för Samantha. De har vuxit en hel del i vinter….)

Inlägg 26 i #Blogg100 – utmaningen.
Dag 20 av 100.

Om Annica

25 årig tjej som bor med make och tre döttrar (april-13, april-14 och januari-16).
Det här inlägget postades i Mary 2-3 år och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bilder från förskolan 

 1. Tess Mabon skriver:

  Fin bild som säger så mycket – och precis som du säger, utan att den visar ett ansikte på en person. Jag arbetar med en förskola och ett äldreboende och på förskolan har de ”låsta” Instagramkonton där bara medarbetare och vårdnadshavare släpps in. Och vid äldreboendet finns det en FB-sida, mest för anhöriga.
  Den stora skillnaden?
  Att medarbetarna vid förskolan lägger upp flera, bilder om dagen och ser till att på detta vis kommunicera ofta.
  Medan medarbetarna vid äldreboendet inte alls lägger upp några bilder. Vid två tillfällen har det skett att en av mina kollegor har postat inlägg – i övrigt har det varit upp till mig om det ska ske. Det är en tråkig skillnad tycker jag och vill att vi alla ska känna att vi vågar visa vad vi gör.

 2. Annica skriver:

  Ja det är tråkigt att det är ”beroende” av folks intresse på det sättet. Samtidigt ger bilder lite mer förståelse, lite mer känslan av delaktighet än bara få det berättat för sig att de varit i skogen. Så känner jag.

 3. Eva Adeen skriver:

  Vad roligt att få upptäcka nya bloggare och bloggar. Tack för att du låter mig bli delaktig i din familj. 🙂

 4. Linda skriver:

  Tycker sånt är jättebra när inga barn exponeras 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *