Våga vara dig själv 

Som ett led i #Blogg100 – utmaningen så vill jag ge ett slag i modet och självsäkerheten nog att våga vara sig själv men också våga stå för det du tror på. Jag har ett rätt ”ovanligt” exempel på detta som jag tänkte ta upp med er. 

Om ni läser i fliken ”Om Annica”, kommer ni dels att läsa om min tro på Gud och Jesus. Att jag är kristen, vilket jag inte direkt sticker under stol med. Men även den delen om att jag är lesbisk – trots att jag är i ett heterosexuellt äktenskap. Hur går detta ihop?! Är det ens möjligt? 


Från början så förnekade jag den sexuella läggningen för alla, inklusive mig själv. Men.. jag kan inte det längre. För det vore att ljuga helt enkelt. Jag är lesbisk. Men jag är gift med Micke och vi har barnen tillsammans. Det fungerar – om man vill och om man tror på det tillräckligt mycket. Men så komplicerar jag det genom att vara kristen också. Och de flesta kristna jag pratat med detta om anser att det inte är okej. Det är inte enligt kristendomen att vara homosexuell. Men jag tänker på det som Jesus sa i Bibeln… ”Störst av allt är kärleken.” Han förkastade ingen. Han var med de som var utstötta och utslagna, de som ingen ville kännas vid. Dessa människor var det som fångade hans hjärta. Det var dessa människor och inte de rika fariséerna som gjorde det. Det ger mig ändå hopp som en kristen människa att jag inte gör fel i att älska en av samma kön, om det skulle bli så. 

Inlägg 4 i #Blogg100 utmaningen.
Dag 2 av 100.

Om Annica

25 årig tjej som bor med make och tre döttrar (april-13, april-14 och januari-16).
Det här inlägget postades i Debatter och åsikter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Våga vara dig själv 

 1. Charlotte skriver:

  Är du inte bisexuell då? Och vad tycker Micke? Jag skulle inte vilja vara tillsammans med min man om han egentligen var homosexuell – det skulle juninte föra mig lycklig att vara i ett förhållande med ngn som egentligen inte vill ha mig och tänder på mig…barn är vitsen med att vara med en man om du vill vara med kvinnor?

 2. Annica skriver:

  Micke vet om men anser inte att jag ”kan” tänka så. Tidigare så tänkte jag att jag var bisexuell men det känns inte som att det stämmer. Det är inte jag.

  Jag vill poängtera att om jag inte tände på Micke skulle jag inte valt att vara med honom.

 3. Kristine skriver:

  Det är modigt att våga stå för den man är. Heja dig!

 4. Annica skriver:

  Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *