Gratis boende för pensionärer

I en artikel i Expressen står det om en stiftelse som gått in och köpt ett hus för att låta fattiga pensionärer få bo där gratis, livet ut. Det är vad jag kallar medmänsklighet och omsorg om våra äldre, detta är helt underbart att läsa om. Sådant ansvar borde politikerna och riksdagen faktiskt ta. De borde hjälpa pensionärerna. Största andelen pensionärssinglar är faktiskt kvinnor. Och kvinnorna är de som tagit mesta ansvaret kring barn och familjen även under yrkeslivets gång, vilket gjort att de fått mindre i pension än männen. 


Läs artikeln. Vad tycker du om det här initiativet? 

Inlägg 21 i #Blogg100 – utmaningen.
Dag (12) 18 av 100.

Om Annica

25 årig tjej som bor med make och tre döttrar (april-13, april-14 och januari-16).
Det här inlägget postades i Debatter och åsikter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Gratis boende för pensionärer

 1. Ingela skriver:

  Otroligt häftigt! Jag är grymt imponerad att stiftelsen vågar satsa på mindre bemedlade än på de med mycket pengar.

 2. Annica skriver:

  Ja precis! Och tror det ger mer PR, vilket i som tur kan leda till att de kan hjälpa fler.

 3. Stella Scott skriver:

  Det är lovvärt men jag blir ändå inte glad. Med rätt god insyn i det amerikanska systemet blir jag alltid obehaglig till mods vid för många privata initiativ, eftersom det är ett system som är djupt orättvist och inte fungerar i praktiken. Precis som du säger detta är en politisk fråga och politiskt ansvar borde tas.

 4. Annica skriver:

  Men samtidigt tror jag att stiftelsens människor tänkte att ”om inte politikerna gör något måste vi”… och det är jag glad för, för deras intiativ. Men att det ska behöva gå så långt? Snart är vi väl tillbaka till fattigstugorna….

 5. Nelly skriver:

  Men vad med de pensionärerna ”på gränsen”???!

 6. Anna Arvsten skriver:

  Alla de här typerna av initiativ är viktiga då många inte ens berättar om hur de har det när de lever i missär. Många som mår dåligt försöker dra sig undan och stå ut. Då är det vi i omgivningen som behöver föreslå lösningar och skapa något som förändrar. Det här låter som ett utmärkt agerande.

  utbildningsarsenal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *